תביעות ניידות
לאנשים שיש להם מוגבלות פיזית ומומים שונים פיזיים ברגליים אשר מגבילים אותם בתנועה שלהם ובניידות, הביטוח הלאומי נותן מגוון רחב של הטבות וזאת על מנת לעזור לאנשים אלו לחיות באיכות חיים טובה, להשתלב בחיי הקהילה ובעיקר ליהנות מעצמאות מקסימלית המתאפשרת במסגרת מוגבלותם.
רוב ההטבות ניתנות לאנשים עם מוגבלויות פיזיות שיש ברשותם רכב אך גם מי שאין רכב בהישג ידו, ייהנה מהטבות מסוימות. הטבות אלו משולמות בהתאם להסכם ניידות שנחתם בין הביטוח הלאומי לבין משרד האוצר.
מי שקובע מוגבלות בניידות הן ועדות רפואיות של משרד הבריאות , ולכן אין טעם להגיש בקשה לקבלת ההטבות מביטוח לאומי לפני שאתם מבקשים להיבדק בוועדות הרפואיות של משרד הבריאות. ועדות אלו בוחנות את המומים הפיזיים של אדם בהתאם לרשימת ליקויים שהם עובדים לפיה. הועדה בודקת האם האדם זקוק לכיסא גלגלים ואם הוא משתמש בו וכן האם המום הוא זמני ובר חלוף או שלצמיתות.
אז מה עליי לעשות כדי לקבל את ההטבות ?
ראשית מומלץ לברר את התנאים לזכאות והאם אתם עומדים בהם. לאחר מכן, צריך להגיש בקשה למשרד הבריאות כדי שהבקשה שלכם תיבדק על ידי ועדה רפואית של משרד הבריאות והיא זו שתקבע את המוגבלות בניידות שלכם. הגשת הבקשה לבדיקה תיעשה מול לשכת הבריאות המחוזית הסמוכה למקום המגורים שלך. הגשת המסמכים הינה החלק המשמעותי והחשוב בתהליך . אם תגיש את כל המסמכים כמו שצריך ותהיה מוכן לוועדה, ישנו סיכוי גבוה יותר שתוכר לך המוגבלות והצורך בניידות. לשם כך, מומלץ להיעזר בשירותי עורך דין ביטוח לאומי רונן אבניאל עם שנות ניסיון רבות המתמחה בתביעות ביטוח לאומי , יידע לכוון אותך ולהשלים את כל המסמכים החסרים וכן יוכל להכין אותך לוועדה הרפואית כדי שתייצג את הצרכים שלך בצורה טובה. מרבית ההטבות בנושא הניידות ניתנות למי שיש לו רכב או שעומד לרכוש רכב. את ההטבות מקבלים לאחר רכישת הרכב. למי שאין רישיון נהיגה בתוקף והועדה הרפואית קבעה לו 60% מוגבלות בניידות לפחות ויש לו מורשה נהיגה שאחראי להסיע אותו ברכב – יקבל גם כן הטבות בניידות למרות שאין ברשותו רישיון נהיגה.
מי מוגדר כמורשה נהיגה ? מי שגר עם האדם המוגבל בקביעות באותו בנין או בסמיכות , קרוב משפחה שיש לו רישיון נהיגה בתוקף, או מי שקיבל את אישור הביטוח הלאומי לשמש כמורשה נהיגה של האדם עם המוגבלות. מי שאינו קרוב משפחה של המוגבל בניידות צריך לענות על התנאים הבאים:
מי שנמצא עם המוגבל הניידות וסועד אותו רוב היום ויש לו רישיון נהיגה בתוקף
או מי שגר עם האדם המוגבל באותו בנין או בסמיכות, או מי שדואג לצרכיו של האדם המוגבל ומתחייב להסיע אותו באופן קבוע.
מעוניינים בשירות מקצועי של עורך דין?